Bugun...



ADNAN ÇEBİ, TSO ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İş insanı ve Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi, Ekim ayında yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-09-2022 14:58:01 Tarih: 26-09-2022 14:51

ADNAN ÇEBİ, TSO ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

İş insanı ve Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi, Ekim ayında yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

 

Çebi, gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çebi, Ekim ayında yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını dileyerek, “Adnan Çebi olarak ben de kendi meslek grubumdan aday oldum. Üyelerimizin teveccühü ile grubumuzdan çıktığım takdirde Allah nasip eder meclis üyelerimiz de uygun görürse TSO Başkanlığına adayım” ifadelerini kullandı.

 

Ticaretin ve Sanayinin Karabük’te gelişmesi için ve en küçük işletme ile en büyük işletme arasında farklılık gözetmeksizin hizmet edeceklerini kaydeden Çebi, “Mehmet Başkanımız ve Salih Başkanımız ile beraber çalıştık. O çalışmalar esnasında Mehmet Mescier bir daha aday olmayacağını söyledi. O arada da TSO binamızı hep beraber birlik içinde yaptık. Bizim de bu çalışmalar da baya katkımız oldu. Bununla ilgili de Mehmet Başkan ve Salih Başkan aynı ekiple devam etmek ile ilgili teklif getirdi. Şu an görevde olan büyüklerimizle görüştük. Siyasilerle, iş insanları ile esnaf arkadaşlarla görüştük. Bize destek verdiler. Biz de destekler doğrultusunda biz de mevcut arkadaşlarla beraber aday olacağımızı açıklıyoruz” dedi.

 

Seçimde başkanlık görevine getirildiğinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Çebi, “İnşallah seçilirsek geçen dönem devam eden Organize Sanayi Bölgelerimiz var. Eskipazar gibi. Yerimiz kalmadı. Yeni yerler açmaya çalışacağız. Filyos Projesi ile ilgili devam eden çalışmalar var. Onların devamını getireceğiz. KARDEMİR ve haddecilerimizin bazı sorunları var. Onlarla da görüşmeler yapacağız. Karabük sadece haddecilerden oluşmuyor. Küçük esnaflarımız da var. Onların da farklı sorunları var. Karabük sürekli olarak göç alıyor. Neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapacağız. Gelecek talep ve yardım önerileri ile de eksik nokta bırakmak düşüncesinde değiliz” diye konuştu.

 

ÇEBİ: “TSO SİYASİ BİR KURULUŞ DEĞİL.”

 

Ticaret ve Sanayi Odalarının siyasi bir kuruluş olmadığını, bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizen iş insanı Adnan Çebi, önceliğin Karabük’ün çıkarları olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Yapılacak çalışmaların önünün açılması noktasında, seçimlerin siyasetin dışında da geçmediğini belirten Çebi, “TSO, iş insanlarından oluşan bir kuruluş. Siyasiler, bizim önümüzü açacak kişiler. Dolayısı ile onların da bazı dengeleri tutması gerekiyor. Ekip arkadaşlarımızın hepsi siyasi değil, ama siyasi partilere mensup arkadaşlarımız da var. Ancak şunu söylemeliyim TSO siyasi bir kuruluş değil. Hepimiz birer iş insanıyız ve hepimizin bir görüşü, duyguları var. Öncelikle biz Karabük için ne yapabiliriz onu düşünmek lazım. Siyaset ikinci planda bence. Ama, siyaset olmadan da olmuyor. Aynı zamanda iş insanı da olan Karabük Belediye Başkanımızla daha öncede görüşmüştük. Bize desteğini veriyor tabi. Cumhur ittifakı olarak MHP ve Ak Partinin görüşmesi gerektiğini de ifade ediyor. Biz de gerek Ak Parti ile gerek ise milletvekillerimizle ve İl Başkanımızla da konuyu görüştük.” dedi.

 

“ÇAPRAZ VE GEDİKOĞLU İLE BİR GÖRÜŞME YAPMADIK”

 

İş insanı Fatih Çapraz ve Cenk Gedikoğlu’nun adaylığı noktasında fazla yorum yapmak istemediğini ifade eden Adnan Çebi “Fatih Çapraz ve Cenk Gedikoğlu’nun adaylığı konusunu bizde basından duyduk. Biz kendileri ile şuana kadar bir görüşme yapmadık. Onlar da bir açıklama yapmadılar.” dedi.

 

ÇEBİ, HADDECİLERE YÜLENDİ!

 

TSO Seçimlerinde haddecilerin ön plana çıkmasını da eleştiren Çebi, “Haddeciler, bunca yıl gücü ellerinde tutmak için başkanı kendi içlerinden seçmişler. Ama, bundan sonra bunu inşallah değiştireceğiz.” dedi.

 

Karabük TSO yeni hizmet binasının yapımında mevcut Başkan ve yönetiminin dışında, haddecilerden fazla bir destek gelmediğini vurgulayan Çebi “Konuşmaya gelince herkes konuşuyor, icraata gelince icraat yok.” İfadelerini kullandı.

 

Çebi, konuşmasını şöyle tamamladı: ”Karabük sadece Kardemir’den, sanayicilerden, haddecilerden ibaret değil. Burada konfeksiyoncusundan, inşaatçısından birçok kesim var. Komple bütün olarak düşünmek lazım. Haddeciler, bunca yıl gücü ellerinde tutmak için başkanı kendi içlerinden seçmişler. Ama, bundan sonra bunu inşallah değiştireceğiz. Bunları söylemde görmemek lazım. Mevcut Başkan Mehmet Mescier de bir haddeci. TSO yeni binasının yapımında biz haddecilerden öyle bir destek göremedik. Madem onlar burada devamlı bir başkanlık istiyorlar, TSO binasının yapımında kendilerini göstermeleri lazımdı. Gerek Mehmet Başkanımın, gerek ise Salih Başkanımın çok destekleri oldu. İnşaatçı olarak ihale bizde kaldı. 10 Milyon aşağı bir fiyatla almıştık. Bizim buradaki amacımız, Karabük’e bir eser bırakmaktı, bunun için bu işe girmiştik. Bu noktada haddecilerimizin 900 Bin TL’lik bir bağışları oldu, bu da kiradan düşüleceği söylendi. Sadece başkanlık seçiminde gündeme gelen haddecilerimizin, TSO binası yapılırken ne gibi bir faydaları oldu. Kaç tane haddecimiz var, çok cüzi bir bağışta bulundular. Konuşmaya gelince herkes konuşuyor, icraata gelince icraat yok. Mevcut TSO yönetiminin çabaları olmasaydı, bugün bu eser ortada olmazdı. Daha önce başkanlık yapan abilerimiz bu bina konusunda niye hiçbir şey yapmamışlar. Bunları da bir sormak lazım.”







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI