Bugun...



BAŞKAN KÖSE: MESAİ ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Depremin 6. gününde 15 yaşındaki Esmanur’u enkazdan canlı çıkaran Safranbolu Belediyesi İtfaiye Ekibi ile Fen İşleri, Şantiye Amirliği ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri deprem bölgesinden Safranbolu’ya döndü.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2023 18:38

BAŞKAN KÖSE: MESAİ ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Depremin 6. gününde 15 yaşındaki Esmanur’u enkazdan canlı çıkaran Safranbolu Belediyesi İtfaiye Ekibi ile Fen İşleri, Şantiye Amirliği ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri deprem bölgesinden Safranbolu’ya döndü. Başkan Köse, bölgeden dönen ekiplere teşekkür etti.

Safranbolu Belediyesi ne bağlı müdürlüklere bağlı çalışan 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin hemen ardından Safranbolu Belediyesi de alınan kararla bölgeye yardım için gitti. Enkaz arama kurtarma çalışmalarında Gaziantep Nurdağı’nda görevli olan Safranbolu Belediyesi İtfaiye ekibi bir inşaatta yaptığı arama kurtarma çalışmasında depremin ardından 132 saat geçtiğinde enkazdan 15 yaşındaki Esma Demiralp’i ve bir kişiyi daha canlı olarak çıkarmayı başardı. 14 gün bölgede kalan ekip Safranbolu’ya döndü.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse deprem bölgesine yardım araçlarını ulaştıran 8 fen işleri müdürlüğü personeli ile Gaziantep Nurdağı’nda 2 kişiyi enkazdan canlı kurtarmayı başaran 3 itfaiye müdürlüğü personelini Safranbolu Belediyesi Sosyal tesislerinde yemekte ağırladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yemeğin ardından deprem bölgesinde görevli tüm personellere teşekkür belgeleri takdim etti.

ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Deprem bölgesinden dönen personellerle bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Depremin üzerinden yaklaşık üç hafta geçti ben öncelikle ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan yaralı vatandaşlarımıza acil şifa ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Oradaki felaketi bende geçen hafta 40 belediye başkanı ile gittiğimde deneyimleyerek gördüm gerçekten felaketin boyutları çok büyük televizyonda gördüğümüzden çok daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Biz Safranbolu Belediyesi olarak depremin il günleri itibariyle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yanında her türlü desteği vererek olduğumuzu göstermeye çalıştık. Safranbolu’dan yaklaşık 15 tır farklı malzemeler deprem bölgesindeki farklı illere ulaştırıldı. Ben öncelikle bu yardımların organize edilmesinde ve oraya ulaştırılmasında katkısı olan bütün vatandaşlarımıza bütün personelimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yemek sonrası Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Belediye personeline teşekkür belgelerini takdim etti.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI